Loading

Te-ai intrebat vreodata de ce uneori rezultatele vin usor si alteori e nevoie sa depui foarte mult efort si sa te stresezi?

Te-ai intrebat daca toate reusitele tale in viata au ceva in comun?

Cum ar fi daca succesul profesional ar avea o preconditie pe care, daca ai indeplini-o, l-ai obtine garantat?

Nu stiu daca ceea ce urmeaza sa iti spun va functiona 100% si pentru tine, dar stiu ca toate reusitele mele in viata au aparut in mod natural si foarte usor atunci cand, inconstient, am facut ceva specific.

In urma cu cateva luni am trecut printr-un impas profesional. In ciuda efortului mare pe care il depuneam, nu prea aveam rezultate.

Asa ca, m-am gandit: ce-ar fi sa arunc o privire in trecut si sa vad ce am facut atunci cand am avut succes: la scoala, la concursuri, la locul de munca, etc.

Le-am luat pe rand:

1. In perioada liceului, am terminat clasa a X-a si a XI-a cu 10 pe linie, desi eu eram mai des pe terenul de fotbal, decat la birou, facandu-mi temele.

2. La BAC am luat a 2-a cea mai mare nota din tot liceul (care era cel mai bun din Targu Mures), desi am invatat putin.

3. Am terminat Politehnica fara nicio restanta si am luat bursa in fiecare an, desi uram aproape toate materiile si nu intelegeam aproape nimic.

4. M-am angajat in vanzari si am avut perioade in care contractele pe care le incheiam veneau pe banda rulanta. Nu depuneam niciun efort. Veneau la mine persoane dornice sa cumpere.

5. Toate premiile obtinute la concursurile nationale si internationale de vorbit in public au in comun acelasi secret, aceeasi activitate pe care am facut-o, fara ca in acel moment sa imi dau seama de ceea ce fac.

6. Dupa ce am inceput sa tin cele 2 cursuri (Life Speaking si Focul Vocatiei), am avut perioade in care ma chinuiam efectiv sa adun o grupa de participanti si perioade in care nu faceam nimic (asa credeam eu) si oamenii se inscriau singuri la cursuri.

Ce a stat in spatele tuturor acestor reusite personale?

IUBIREA!

In toate situatiile prezentate mai sus, ma aflam intr-o relatie, indragostit nebuneste de o fata.

Eram mult mai preocupat sa imi petrec timpul alaturi de ea si sa traiesc fiorii IUBIRII, decat sa invat sau sa muncesc.

Este un paradox mirific: desi munca pe care o depuneam era mult mai putina, rezultatele erau mult mai mari si veneau foarte usor.

Toata atentia mea era indreptata asupra persoanei pe care o iubeam si pe modalitatile in care am putea sa fim cat mai fericiti impreuna.

Nu faptul ca ma aflam intr-o relatie a generat aceste rezultate, ci iubirea autentica pe care o manifestam.

Au fost multe momente pe parcursul relatiilor mele in care acea iubire a scazut mult in intensitate. Coincidenta sau nu, in acele momente au incetat sa vina si rezultatele si au aparut grijile si stresul.

Daca te gandesti acum: vreau sa am rezultate la scoala sau la locul de munca, asa ca o sa caut o persoana de care sa ma indragostesc si pe care sa o iubesc, te anunt cu regret ca nu functioneaza.

Am testat :)

Nu te poti folosi de IUBIRE pentru a-ti indeplini un scop mai important.

IUBIREA este scopul! Restul sunt beneficiile si fructele sale, de care te vei bucura.

Iti recomand sa testezi si tu acest secret: dedica-te iubirii pe care o simti pentru persoana iubita, nu muncii si lasa rezultatele sa te surprinda!

Cum poti face acest lucru:
– opreste-te din munca pentru 5 minute;

– daca esti intr-o relatie: gandeste-te cum ai putea sa iti manifesti astazi iubirea fata de partener(a) – vezi cartea Cele 5 limbaje ale iubirii;
– prioritizeaza in agenda ta activitatile cu persoana iubita, nu cele profesionale;

– daca nu esti intr-o relatie: seteaza-ti zilnic ca intentie/obiectiv sa intalnesti o persoana alaturi de care sa experiementezi Iubirea Matura;
– incepe sa te iubesti pe tine si sa cultivi sentimente de apreciere fata de propria persoana – vezi cartea Love yourself ….

Ce am facut eu, in plus: am scris mare pe o foaie A3

SECRETUL REUSITELOR IN VIATA:

MAI INTAI IUBESTE SI PE URMA MUNCESTE!

si am lipit aceasta foaie in dormitor, langa pat, ca sa fie primul lucru pe care il vad cand ma trezesc.

Te invit sa experimentezi si sa te bucuri de fructele Iubirii Mature in toate domeniile tale de viata!

Urmeaza-ti Zvacul!

Ovidiu