Loading

Acum ca au trecut sarbatorile si am auzit zilnic expresia: “Paste fericit!”, m-am gandit ce se ascunde in spatele acestui cuvant, “fericit” ?

Multi au incercat, de-a lungul timpului, sa dea definitii, dar concluziile la care s-a ajuns nu ne-au lamurit niciodata pe de-a-ntregul, iar mare parte din locurile unde sursa fericirii a fost cautata s-au dovedit a fi gresite din start.

Astfel, multi dintre noi am ALES sa credem ca fericirea e un bun personal, la care putem, vrem si mai ales trebuie sa accedem conform anumitor norme care ne-au fost inoculate de-a lungul timpului.

Am fost „programati” sa credem ca fericirea noastra sta in cei de langa noi, in reusitele noastre profesionale, in resursele de care dispunem. Nimic mai gresit.

Vreau sa incep prin a spune ce NU este fericirea, din perspectiva mea:
– Fericirea nu e apartenenta,
– Fericirea nu e conventie,
– Fericirea nu e avutie,
– Fericirea nu se afla in oamenii de langa noi,
– Fericirea nu e ceva ce trebuie castigat,
– Fericirea nu e mandrie.

In schimb, o definitie a fericirii poate incepe de la:
– Fericirea e renuntarea la speculatii, teama, asteptari, idei preconcepute si reprosuri,
– Fericirea e iubire,
– Fericirea e inlaturarea sentimentelor negative,
– Fericirea e starea noastra naturala,
– Fericirea E IN NOI si vine deodata cu asumarea deplina a sinelui.

FERICIREA NU SE CAUTA, SE TRAIESTE!

Nu te intreb care este sursa din care izvoraste fericirea ta, ce te face sa te trezesti zambind dimineata, de ce fredonezi pe strada sau ce te indeamna sa urezi o zi buna trecatorilor necunoscuti. Pot doar sa te felicit, daca ai atins cu adevarat acest pas.

Provocarea nu este de a invata cum sa fim fericiti, de a DEVENI, ci aceea de a ne dezvata de ce stiam pana acum si de a ne aminti ca SUNTEM.

Odata ce te-ai gasit pe de-a-ntregul, inteles si iertat, drumul tau e deschis si nimic pe lume nu te poate opri din a-ti atinge scopul. Aici intervin valorile native, pasiunile reale, vocatia ta personala.

Nimeni nu poate trasa drumul in locul tau, fiindca tu esti singurul care se poate cunoaste cu adevarat, insa poti fi indrumat in asa fel incat raspunsurile la intrebarile tale sa nu se transforme in piedici si mai apoi in renuntare.

Exact pentru asta voi sustine pentru a doua oara seminarul practic „Aprinde focul vocatiei tale!”. Acesta va avea loc in Cluj-Napoca pe data de 29 Aprilie, incepand cu ora 18.00, la Napoca 15.

Daca doresti sa afli cum viata ta se poate schimba in bine odata cu aflarea adevaratului scop al existentei tale, ai acum ocazia de a-ti rezerva un loc la pret de EARLY-BIRD urmand linkul acesta: http://www.foculvocatiei.ro/inscriere

Daca vrei sa vezi ce au spus participantii editiei trecute, o poti face aici: TESTIMONIALE.

Cu speranta ca ne vom intalni si vom dezbate subiectul pe larg, iti urez doar zile pline cu fericire, iubire si libertate!

Urmeaza-ti Zvacul!

Ovidiu