Loading

16 vorbe intelepte de la Business Focus Brasov

Pe 14 Septembrie am avut oportunitatea sa particip ca moderator la Business Focus Brasov.

A fost o zi pline cu prezentari interesante si am cunoscut multi oameni deosebiti!

Ce vreau sa iti ofer astazi sunt cele mai interesante idei pe care le-am extras din prezentarile la care am asistat.

1. Horatiu Sasu:Faceti diferenta intre ce va intra in buzunar si ce emiteti. Folositi proforma.” “Alternative pentru contractul de angajat: conventiile civile, PFA/ÎI, asocieri, microîntreprinderi.

2. Gratiela Popescu:90% dintre finantisti au certificari si studii, 60% au experienta relevanta financiar si doar 10% au cunostinte de business.

3. Florentin Banu: “Inainte sa pornesti un business stabileste-ti 3 indicatori: ROI, Profit si ce vrei sa faci cu banii obtinuti.

4. Catalin Stancu: “Sunt 3 ingrediente importante pentru evolutia unui business: sa urmezi scoli de business, sa citesti carti bune si sa vorbesti cu oameni destepti.” “Nu cauta esecul, vezi ce ai de invatat de la el.

5. Adrian Cioroianu: “Cele 4 lucruri care ii impiedica pe oameni sa isi puna ideile in practica sunt: curajul, banii, timpul si resursele. Pentru a-ti pune ideile in practica ai nevoie de: incredere, accountability, consilieri, rabdare, abilitati de vanzare, impartasire a ideii si echilibru munca/viata.

6. Sorin Faur: “Engagementul este o stare emotionala si intelectuala care determina oamenii sa dea tot ce au mai bun. El se creeaza cu morcovul, nu cu biciul.

7. Sorina Bradea: “Membrii unei echipe eficienta de management au nevoie de urmatoarele abilitati: gandire strategica, inteligenta artificiala, generare de emotii si comportament colaborativ.” “Cele mai putin predictibile business-uri in 2050 vor fi echipamentele medicale si calculatoarele, iar cele mai putin incerte vor fi metalele pretioase, utilitatile si consultanta.

8. Liliana Talasman: “Cat de bine conduceti, atat de mult succes aveti. Leadership-ul este influenta; nimic mai mult, nimic mai putin. El se dezvolta zi de zi, nu intr-o zi.

9. Laurentiu Dudau: “Un produs bun trebuie: sa aduca ceva nou, sa faca un singur lucru si pe acela foarte bine, sa fie usor de folosit, sa nu necesite intretinere si sa fie usor scalabil.

10. Eusebiu Burcas: “Cel mai simplu mod prin care poti sa pierzi 1 milion de euro este sa iti deschizi un restaurant, sa investesti in marketing si bucatari si sa angajezi 20 de ospatari care sa isi bata joc de clienti. Cine conduce afacerea ta?

11. Gratiela Popescu: “Balanta dintre motivatia intrinseca si extrinseca se poate modifica pe parcursul carierei.

12. Adrian Dragomir: “Responsabilitatea de nivel 1: imi asum acest lucru. Responsabilitatea de nivel 10: imi asum totul.” “Copiem ce face liderul, nu ce spune liderul.” “Inaintea clientilor sunt oamenii din companie.

13. Georgiana Trandafir:Fara cunoastere nu poti oferi calitate. Calitatea se construieste cu efort.

14. Eusebiu Burcas: “Suntem un popor de profesionisti amatori. Un coechipier intr-o echipa performanta este nevoie sa fie: smerit, flamand si inteligent emotional.

15. Cristian Nacu: “Calitatea vine din exterior, din cerintele cuiva, pe cand excelenta vine din interior, este o dorinta intrinseca.

16. Florentin Banu: “Responabilizati oameni care pot sa duca acele responsabilitati. Potriviti profilul omului cu anvergura activitatii delegate.

 

Sunt curios: Tie care ti-a placut cel mai mult?

Scrie-mi raspunsul intr-un comentariu mai jos.

Atinge-le Inima si le vei deschide Mintea!

Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.