Cele 33 de perle de intelepciune de la Business Days Cluj
Anul acesta, pe 5-6 Iulie am fost moderator la o noua editie Business Days Cluj.
Am avut parte de 2 zile pline cu prezentari interesante si am cunoscut multi oameni faini!
Ce vreau sa iti ofer astazi sunt cele mai interesante idei pe care le-am extras din prezentarile la care am asistat.
1. Sorin Faur: “Misiunea HR-ului este sa descopere talentul si sa il activeze pentru o companie. Oamenii nu sunt consumabile, nu sunt resurse, sunt talente.”
2. Marius Ghenea: “A inceput tranzitia de la Internet of Things la Internet of Everything. Clujul este un oras important, fapt dovedit si de existenta Uber in oras. Viitorul realitatii virtuale este realitatea augumentata.”
3. Sotiris Karagiozidis: “Chiar daca esti pe calea cea buna, vei fi depasit daca stai pe loc. Secretul schimbarii este sa-ti focalizezi energia nu pe a te lupta cu trecutul, ci pe a construi viitorul.”
4. Petre Nicolae: “Nestiinta de a progresa este un factor al involutiei. Trebuie sa ne inconjuram de oameni care sa ne impinga sa ne valorificam potentialul.”
5. Adrian Fako: “Toate marile civilizatii au disparut pentru ca nu au mai progresat. Indiferent ce faci, intreaba-te: cat de sus pot sa ajung?”
6. Dan Mocanu: “Exista 3 directii prin care se realizeaza progresul: productie, distributie si sincronizare. 5% din companiile IT controleaza 70% din profitul total.”
7. Jim Bagnola: “Fa ceea ce iubesti, dar pana descoperi asta, iubeste ceea ce faci. Adevaratul progres este ce iei cu tine dupa ce parasesti aceasta lume. Nu iei obiectivele materiale indeplinite, ci constientizarile si evolutia spirituala. Tot ce inveti, tot ce traiesti, asta iei cu tine. Sufletul este aici pentru a servi alte suflete in evolutia lor.”
8. Karina Ochis: “Am cazut intr-o capcana crezand ca pentru a avea succes trebuie sa-mi sacrific sanatatea. Provocarea noastra, nu este tehnologia, ci banul. Care sunt lucrurile pe care le pot influenta, care sunt cele pe care nu le pot influenta si care sunt cele pe care trebuie sa le influentez?”
9. Nicolae Hâncu: “Cele 3 mari placeri sunt: nutritia, sexul si puterea de a conduce. Prima este eterna, celelalte sunt efemere. Trebuie sa devenim proprii nostrii nutritionisti. Nu faceti un obicei din a manca din picioare. Viata e scurta ca sa nu mancam sanatos, dar e si mai scurta daca nu o facem.”
10. Claudia Corega: “Pentru a scapa de 100 de calorii: nu mai manca pielea de la pui, foloseste mustar in loc de maioneza, lapte degresat in loc de lapte gras, ulei de masline in loc de unt. Nu este indicat sa renuntam total si brusc la alimentele pe care ni le dorim, dar nu sunt sanatoase, ci sa reducem portiile.”
11. Andreea Liptak: “Sunt 5 zone in lume unde speranta de viata este de peste 100 de ani. 2 zone sunt in Europa, in Ikaria si Sardinia. Avem si noi exemple: Maftei Pop, din Cluj, a trait 148 de ani. Ca sa putem face si noi asta e nevoie sa combinam nevoile bagajului nostru genetic cu stilul nostru de viata.”
12. Mihaela Stroe: “Creierul limbic al barbatilor ii ajuta sa fie fericiti mai usor decat femeile. 4 intrebari pe care mi le adresez seara: 1. Am invatat lucruri noi? 2. M-am schimbat in bine? 3. Am contribuit la imbunatatirea vietii celor din jurul meu? 4. Am modificat raportul dintre emotiile mele pozitive si negative? In orice eveniment negativ exista o intentie pozitiva.”
13. Mihai Stanescu: “Sunt proaspat casatorit, asa ca obligatia mea este sa fiu fericit. Despre sufletul omului s-a spus acu 2500 de ani tot. TOT! Noi acum doar facem floricele. Daca nu intram in starea de de flux, nu putem genera performanta maxima. Starea de fericire este un creier bine antrenat, complet scufundat in inima.”
14. Mihaela Tatu: “Fericirea este legata de succes? Poate ca da, pentru o farama de timp. Oamenii inteligenti au o mare carenta cand vine vorba de fericire pentru ca isi doresc sa analizeze tot.”
15. Efrat Avnor: “Lupii sunt printre cei mai buni comunicatori din lume. Cateii sunt animalele care manifesta cea mai multa recunostinta.”
16. Razvan Spiridon: “Nu acuzati o persoana ca nu este atenta la voi, daca voi nu sunteti atenti, la secunda. Ca sa avem secunde de fericire, e nevoie sa calibram forta si emotia. Este partenerul meu de viata cel mai bun prieten?”
17. Tedy Necula: “Greseala pe care o facem atunci cand dam de fericire este ca vrem sa o securizam, sa o facem numai a noastra. Serpetinele te ajuta sa te bucuri mai mult de drum decat autostrazile.”
18. Claudiu Popovici: “Nu-mi cumpar niciodata nimic ce nu as vrea sa consume copiii mei. Am o responsabilitate fata de corpul meu pentru ca el ma ajuta sa raman stalpul familiei. Familia te obliga sa fii ceea ce spui ca esti. Acasa suntem cea mai proasta versiune a noastra pentru ca acolo renuntam la masti.”
19. Laurentiu Dudau: “Interzicerea accesului pe anumite pagini este o masura extrem de restrictiva pentru cei care se afla la varsta marilor descoperiri. In Romania, o familie din 52 foloseste un sistem de filtrare a continutului web, fata de o familie din 3 in SUA.”
20. Sebastian Vaduva: “Avansul tehnologiei a dus la scaderea somajului. Din cauza acestui avans, invatamantul nu mai tine pasul si creste migratia. Firmele merg in tari unde platesc salarii mici. Datorita revolutiei tehnologice, bogatii s-au imbogatit si mai mult, it-istii au devenit tot mai invidiati, iar bogatia se concentreaza in anumite locatii, nu in anumite tari.”
21. Razvan Dragoi: “Am dobandit incredere in mine atunci cand am inteles. Pastrati-va principiile curate, nu le alterati.”
22. Adrienne Rubatos: “In societatea moderna, majoritatea oamenilor au responsabilitatea de nivelul unui copil. Responsabilitatea radicala inseamna sa iti asumi responsabilitatea pentru tot ce se intampla in jurul tau, chiar daca nu esti implicat direct. Injectarea responsabilitatii nu exista.”
23. Silviu Hotaran: “Viziunile ne determina comportamentul. O viziune presupune un vis, un plan si actiune. Prima intrebare pe care e indicat sa o punem dupa un esec este: Ce pot face eu in continuare? Ar trebui sa ne intrebam: Eu pentru cine sunt stalp de incredere?”
24. Alexandru Agarici: “Cu cat distanta dintre ceea ce sunt si ceea ce vreau sa fiu este mai mare, cu atat autenticitatea este mai mica.”
25. Alexandru Iliescu: “Cum ar fi sa inveti o limba straina intr-o realitate virtuala? Cu Mondly poti!”
26. Horia George Szabo: “Cand am de tinut o prezentare fac research interior si exterior. Creierul poate procesa 110 biti de informatie pe secunda. Ca sa iti gasesti pasiunea intreaba-te: ce este distractiv, te inspira si te face sa sari dimineata din pat?”
27. Adrian Ilovan: “Putem accelera onboardingul prin video training extern – Udemy, Lynda sau intern – prin videoclipuri pe care ti le faci singur si le share-uiesti. Zapier ajuta la automatizare. Hubspot CRM te ajuta la gestionarea clientilor.”
28. Eusebiu Burcas: “A aparut deja primul McDonald’s complet robotizat, care functioneaza fara niciun angajat. Oamenii vor sa invete; dati-le ocazia sa faca asta!”
29. Ovidiu Toader: “Cat de des intrebati: De ce? Cand? Cum? Informatia exista, curiozitatea lipseste. Cu cat afli mai multe informatii, cu atat iti este mai greu sa implementezi.”
30. Loredana Cismas: “Pentru a atrage mai multe oportunitati avem nevoie de: Conectare, Comunitate, Comunicare si Comert. Lumea nu se schimba prin opiniile noastre, ci prin exemplul nostru.”
31. Sorina Bradea: “Echilibrul fizic il poti pastra temporar. Cautam sa fim in echilibru cu oamenii din viata noastra si ajungem sa nu ne mai bucuram de prezent. Traieste ce ti se intampla acum. Valorile iti ofera echilibru.”
32. Adrian Cioroianu: “Stima de sine nu este o cauza, ci un efect. Autocompasiunea are aceleasi efecte pozitive ca si stima de sine, dar fara efectele negative. Echilibrul este o combinatie intre: munca, singuratate si placere.”
33. Madalina Barbu: “Echilibru inseamna sa fiu ok cu mine, sa fiu autentica. Ne uitam in oglinda la noi, dar nu ne uitam in noi. Degeaba obtinem echilibru daca nu am invatat din trecut cum sa il pastram.”
Sunt curios: Tie care ti-a placut cel mai mult?
Scrie-mi raspunsul intr-un comentariu mai jos.
Atinge-le Inima si le vei deschide Mintea!
Ovidiu